HelRC-logo.svg

Suomalaiset kuskit vauhdissa HelRC:n leirillä Slovakiaringillä

13.05.2019

HelRC järjesti jo perinteisen RR:n harjoitusleirin keväisessä Slovakiassa tanskalaisen Zenergy Racingin ratapäivillä. Pääasiassa pohjoismaisista kuskeista koostunut runsas lukuinen joukko sai nauttia kaikki neljä päivää loistavasta säästä. Kuljettajat oli jaettu neljään eri ryhmään nopeuden mukaan ja suurin osa suomalaisista ajoi ”mustassa” eli nopeimmassa erässä.

Muun ajoharjoittelun ohessa ajettiin harjoituskilpailut luokittain Superbike 1000 ja STK600. Lauantain Superbike kilpailussa suomalaiset taistelivat kärjessä, lähdön voitti kuitenkin Itävallan Andy Fichtenbauer, Ville Valtonen oli kolmas ja Niko Mäkinen neljäs. HelRC.n kuskit Lasse Kärki ja Jan Kopponen väänsivät tosissaan Rasmus Danerin kanssa kuudennesta sijasta. Maaliin ”nippu” tuli järjestyksessä Lasse 6. Jan 7. ja tanskan Rasmus Daner jätettiin kahdeksanneksi. Osmo Räisänen oli kymmenes.

Sunnuntain SBK kisaa suomalaiset hallitsivat ja ottivat nelosvoiton. Pitkään kärjessä ajoi Ville Valtonen, kilpailun loppupuolella johtoon siirtyi Niko Mäkinen ja myös Toni Torpakko ohitti Villen. Tiukka kilpailua riitti loppuun asti ja kärkikolmikko tuli maaliin sekunnin sisällä, järjestyksessä Niko 1. Toni 2. Ville 3. ja hienosti ajanut Jan Kopponen oli neljäs. Osmo Räisänen oli 11. ja Lasse Kärki joutui keskeyttämään.

STK600 luokaa hallitsi Felix Nässi ja hän voitti molemmat lähdöt. Lauantain kisassa Felixin hyvä ystävä, tanskan Lukas Falk Olsen antoi hyvän vastuksen ja kuskit ohittelivat toisiaan moneen kertaan, maalissa eroa oli 0,232 sekuntia. Lähdössä Niko Kömi ja Jasmin Sarjos taistelivat sijasta kahdeksan, maalisssa  Niko oli 0,1 sekuntia ennen Jasminia. Anssi Koski oli kilpailin 11.

Sunnuntain lähdössä Lukas ei ollut mukana ja toisen tanskalaisen Liam Daforsin odotettiin, hyvien harjoitusaikojen perusteella, nyt pistävän Felixin tiukalle. Liam ei kuitenkaan pysynyt kyydissä ja Nässi ajoi tasaisesti karkuun ja maalissa eroa oli 11,5 sekuntia. Niko Kömi oli sijalla kuusi ja Jasmin oli taas heti perässä nyt 0,2 sekunnin erolla.