HelRC-logo.svg

Jennyn kisakuulumisia Jerezistä

02.10.2019

Moi,
Jerezin kilpailuviikonloppu on ohi. Viimeviikonloppuna oli Jerezissä FIM CEV European Talent Cup kilpailu. Kävimme testaamassa radalla edellisenä viikonloppuna, joten rata ei ollut minulle täysin uusi kilpailuviikonloppuna.

Jerezin rata on todella hieno ja tykkäsin siitä paljon. Siellä on paljon nopeita mutkia, jotka olivat hienoja ajaa. Ne olivat myös vaativia minulle, koska Suomessa ei ole nopeita ajettavia mutkia.
Kilpailuviikonloppu alkoi keskiviikkona, kun varikolle päästiin kasaamaan leiriä. Kävin myös rullaluistelemassa rataa ympäri. Torstaina alkoivat viralliset harjoitukset. Harjoituksia oli kolme 40 minuuttin settiä. Torstain treenit menivät ihan hyvin. Perjantaina oli vielä kaksi 40 minuutin harjoitusta ennen lauantain aika-ajoja. Perjantaina ei valitettavasti tapahtunut niin paljon kehitystä harjoituksissa, kun olisi pitänyt.

Lauantaina oli aika-ajo päivä. European Talent Cupissa on todella paljon kuljettajia, joten kuljettajat jaetaan kahteen ryhmään harjoituksiin ja aika-ajoihin. Molemmista ryhmistä 19 ensimmäistä pääsee ETC kisaan ja loput menevät ETC serie 2 kisaan. Meillä oli kaksi 40 minuutin aika-ajoa lauantaina. Onnistuin parantamaan aikaani harjoituksista, mutta se ei ihan riittänyt ja olin 21 ryhmässäni. Jouduin siis ETC serie 2 kisaan. ETC serie 2 kilpailuun jäi vajaa 20 kuljettajaa.
Kilpailuun pääsin lähtemään neljännestä ruudusta. Aika-ajoissa erot olivat olleet todella pienet, joten ajattelin, että minulla on hyvä mahdollisuus olla kärkiryhmässä ja päästä jopa palkinnoille. Kilpailuun lähdin luottavaisin mielin. Olin ajallisesti yhtä nopea, kun kärki ja tiesin, että pystyn ajamaan vielä kovempaa. Kilpailu on 15 kierrosta eli kilpailu kestää noin 30 minuuttia.

Harmillisesti lähtö ei onnistunut hyvin. Mielestäni lähtö oli ihan ok, mutta kiihdytys ei onnistunut, joten porukkaa tuli ohi. Sain kuitenkin vähitellen ohiteltua hitaampia ensimmäisellä kierroksella. Kun tulimme viimeiseen mutkaan ensimmäisellä kierroksella toinen kuljettaja ajoi kylkeen. Kaato oli lähellä, mutta onneksi pysyin pystyssä ja selvisin vain mutkan pitkäksi ajamisella. Hävisin monta sijoitusta jälleen ja moni minua hitaampi kuljettaja pääsi minusta ohi. Putosin kai suunnilleen sijalle 10. Kärki edessä alkoi pääsemään karkuun, joten minulle tuli paineet yrittää päästä nopeasti ohi hitaammista.

Minulla oli edessä hitaampi kuljettaja. Hän oli mutkan sisään menoissa hieman hitaampi, kun ajattelin hänen olevan. Kun olimme menossa mutkaan 10 sisään, minä menin mutkaan normaalisti sisään ja olin suunnitellut, että ohitan kuljettajan mutkien välissä. Hänellä oli kuitenkin jonkun verran hitaampi apeksi nopeus, kun minulla, joten lähestyin häntä nopeasti. Jouduin painamaan jarrua keskellä mutkaa, koska tulin hieman leikkaavammalla linjalla kuin hän, joka olisi johtanut suoraan kylkeen ajoon. Olin suunnitellut ohituksen mutkan ulostuloon, mutta valitettavasti keula lähti alta, kun jouduin painamaan jarrua yllättäen apeksissa. En tiedä törmäsinkö myös hieman hänen takarenkaaseensa vai enkö - tilanne meni niin nopeasti. Valitettavasti mutkassa 10 on huonot turva-alueet, joten törmäsin seinään. Onneksi vauhtia ei ollut enää juurikaan sillä hetkellä. Sen jälkeen pyörä tuli suoraan minua kohti ja törmäsi seinään. Se hieman hyppäsi törmäyksessä ja laskeutui suoraan minun päälleni. Olin jumissa seinän ja pyörän välissä enkä päässyt liikkumaan ennen kuin radan lippumiehet tulivat nostamaan pyörän pois.

Onneksi minulle ei sattunut mitään enkä saanut edes mustelmia. Pyörä kärsi valitettavasti hieman. Sekin olisi varmaan säilynyt ehjänä, jos se ei olisi törmännyt seinään. Kilpailuni päättyi kisan toiselle kierrokselle. Vähän jäi harmittamaan, koska kilpailu oli pitkä ja se keskeytyi jo toiselle kierrokselle. Viikonloppu kokonaisuudessaan ei ollut minulle hyvä, mutta nyt keskitytään tulevaan Albaceten kilpailuun. Se ajetaan ensiviikon viikonloppuna 13. lokakuuta. Käymme varmaankin testaamassa vielä Albacetessä viikonloppuna Moriwakilla, jotta rata olisi tutumpi kilpailuviikonloppuna.