HelRC-logo.svg

HelRC:n RAM Racing Yamaha kuski Felix Nässi menestyi Slovakiaringillä

13.05.2019

Ratamoottoripyöräilyn Alpe Adria sarjan STK600 avauskilpailu ajettiin hienolla Slovakiaringin radalla. Felix Nässi oli podiumilla molemmissa lähdöissä ja ajoi sijat kaksi ja kolme. Myös toinen RAM Racing kuski Niko Kömi ajoi pisteille ja oli 5. ja 9. Kansainvälisen kilpailun lähdössä oli mukana 39 kilpailijaa 12 eri maasta.

Felix Nässi taisteli hienosti kärjessä kokoajan molemmissa lähdöissä. Lauantain lähdössä Unkarin Richard Bodis oli 0,18 sekuntia nopeampi ja toisessa startissa eroa voittajaan Kroatian Martin Vugrineciin oli 0,58 sekuntia. Lauantain kisassa Jasmin Sarjos oli sijalla 13. ja Kirsi Kainulainen 22. Vääntö kärjessä oli kiihkeää ja kontakteja oli useita, lauantain kilpailun jälkeen kilpailun tuomaristo kuulusteli kärkikuskeja, sääntöjen rajoissa kuitenkin kilpailtiin. Felixin nahkapuvun reidessä oli mustaviivaa runsain mitoin Martinin eturenkaasta. Tilaa ei kuitenkaan annettu ja Vugrinec spinnasi ensimmäisessä lähdössä ja putosi kärki taistelusta.

Sunnuntain lähtöä Nässi johti pitkään mutta kilpailun puolessa välissä Martin Vugrinec siirtyi kärkeen ja tämän jälkeen kärkikolmikko vaihteli sijoituksia useasti. Kilpailun viimeisellä kierroksella Bodis ja Vugrinec saivat tehtyä pienen eron Nässin ja lopussa ei ollut enää mahdollista tehdä ohitusta. Kaksi palkintokoroke sijoitusta oli kuitenkin hyvä tulos kauden avauksesta kovassa kansainvälisessä seurassa. Niko Kömi oli toisessa lähdössä 9. Jasmin 16. ja Kirsi 22.

• En voi todella olla pettynyt tuloksiin Alpe Adria kilpailun avauksessa, paalupaikka, kakkos- ja kolmossijat kilpailussa. Mitään ylimääräisiä riskejä ei kauden avauskilpailussa kannattanut ottaa. Käytössä oli uusi Yamaha R6, minulle uudet Pirelli renkaat ja vaikeat vaihtelevat olosuhteet, Nässi pohti kisan jälkeen.

Kilpailut on nähtävissä Youtubesta, Alpe adria  videot.