HelRC-logo.svg

HelRC:n kuljettajat Alastarolla

23.05.2023
01.06.2023

Vuoden 2023 Circuit Racingin ensimmäinen SM-osakilpailu ajettiin Alastarolla 20.-21.5. Hienossa aurinkoisessa säässä ja kesäisen yli +20 asteen lämpötilassa. Kilpailut järjesti WCRC yhdessä AKKn kanssa, joten radalla nähtiin myös autoluokkien kilpailuja.

Tässä ovat HelRC-kuljettajien sijoitukset lauantain ja sunnuntain kisalähdöissä (epäviralliset tulokset):

Open 1000-luokassa Mikko Koirikivi ajoi hienosti ylivoimaisiin voittoihin sekä lauantaina (yli 13 sekunnin voittomarginaali) että sunnuntaina (yli 5 sekunnin voittomarginaali). Jesse Riihonen ajoi lauantaina hienosti kolmanneksi ja oli sunnuntainakin kiinni kolmannessa sijassa viimeisen kierroksen kolmanteen mutkaan asti. Siellä hän kuitenkin teki ajovirheen ja putosi sijalle kuusi. Open 600-luokassa HelRC:llä ei ollut osallistujaa.

#17 Jesse Riihonen Kuva: Harjukuvat

Superstock 600-luokassa ajettiin yhteislähtönä Superbike-luokan kanssa. Lauantaina Rasmus Nurmi ajoi hienosti kolmanneksi ja Jyri Kuosa viidenneksi. Sunnuntaina Rasmus Nurmi oli kahdeksannella kierroksella, kun kisa keskeytettiin punaisella lipulla. Hän oli tuolloin sijalla kolme, ja Jyri Kuosa oli neljäntenä. Uusintalähdössä Rasmus Nurmi oli toinen, ja yhteistuloksissa hän sijoittui sunnuntaina hienosti toiseksi. Jyri Kuosa ei päässyt lähtemään uusintalähtöön.

#70 Jyri Kuosa Kuva: Harjukuvat

Superbike-luokassa Mikko Koirikivi kilpaili lauantaina heti Open 1000-luokan maaliintulon jälkeen ja oli seitsemäs. Mikko Jeminen oli yhdeksäs. Myös sunnuntaina Mikko Koirikivi osallistui Superbike-lähtöön heti Open 1000-luokan jälkeen. Kun kisa keskeytettiin kahdeksannella kierroksella punaisella lipulla, Mikko Koirikivi oli kuudentena ja Mikko Jeminen kahdeksantena. Uusintalähdössä Mikko Koirikivi oli viides ja Mikko Jeminen kuudes.

Viime vuoden pronssimitalisti Lasse Kärki ei osallistunut, vaan hän keskittyy tänä vuonna IRRC-sarjaan.

Ohvale ja Moto 5 -luokat ajettiin yhteislähtönä, mutta HelRC:llä ei ollut kuljettajia näissä luokissa. Yhtäkään MiniGP-pyörää ei myöskään nähty lähtöviivalla.

Seuraavia moottoripyöräluokkia ei ajettu Alastarossa 20.-21.5.2023: Sivuvaunut, Fin Supersport 300, Retro Superbike ja jokamiesluokka.

Tilalla oli seuraavat autoluokat: Legends (2 luokkaa), Porsche Challenge, V1600 ja TCR Finland/TGT.

HelRC toivottaa onnea ja menestystä seuran kuljettajille seuraavaan SM-osakilpailuun, joka ajetaan Motoparkissa 17.-18.6.2023.