HelRC-logo.svg

Felix Nässin RR-kausi päätökseen Jerezissä, tuloksena Open 600-luokan 4. sija

06.11.2019

Viimeinen ratamoottoripyöräilyn Espanjan mestaruussarjan osakilpailu ajettiin vaihtelevissa olosuhteissa Jerezissä.

Lauantain startissa Felix oli Open 600-luokassa 4. ja Supersport lähdön kokonaistuloksissa 16. Toinen kilpailu sunnuntaina päättyi kaatumiseen kokonaiskilpailun sijalta 13.

Vapaissa harjoituksia torstaina tihkusade kasteli rataa ajoittain ja punalippu keskeytti harjoitukset pariin kertaan. Perjantaina tekniset ongelmat sotkivat ensimmäiset harjoitukset mutta toinen harjoitus päästiin ajamaan kuivalla radalla ja vauhtikin nousi mukavasti. Lauantain ensimmäinen aika-ajo ajettiin aamulla märällä radalla ja Felix piti ykköspaikka melkein setin loppuun asti. Rata kuivui ja parhaat ajat ajettiin aika-ajon lopussa, Al-Naimi ajoi nopeimman ajan 0,012 sekuntia Felixin edelle. Nässi oli parantamassa viimeisellä kierroksella, mutta kolmannella sektorilla tuli pieni virhe ja Al-Naimi pysyi kärjessä. Sarjan mestari Oscar Gutierrez oli tässä vaiheessa 17. ja hopeamies Miguel Pons 15.

Toinenkin aika-ajo ajettiin märällä radalla ja pitkään näytti että kärki ei muutu, mutta kuusi minuuttia ennen aika-ajon loppua punalippu keskeytti ajamisen pitkäksi aikaa ja rata kuivui. Monet vaihtoivat uudet ”sateiset” ja onnistuivat parantamaan aikaa jo melko kuivalla radalla. Felix päätti riskillä kokeilla kuivan kelin renkaita, mutta rata oli vielä liian märkä ja sijoitus putosi 12. Tämä antoi kuitenkin kohtuullisen lähtöpaikan 36:en kuljettajan joukossa.

Ensimmäisessä kilpailussa Felix piti paikkansa lähdössä ja pystyi nousemaan alkukierroksilla jo yhdeksänneksi ja ajoi noin kymmenen pyörän ryhmässä, jossa sijoitukset vaihtuivat kokoajan. Loppukierroksilla käsi alkoi puutua ja vaikeutti täysjarrutuksia. Sijoitus alkoi pudota ja Felix oli maalissa 16. ja oli Open 600-luokan neljäs.

Sunnuntai lauantai välisenä yönä satoi runsaasti ja rata oli aamun warm upissa puoliksi märkä ja noin puolet kuskeista ei ajanut ollenkaan ja näistäkin suurin osa vain pari kierrosta, myöskään Nässi ei ajanut. Kilpailun lähtö oli päivällä ja radalla oli vielä paljon märkiä kohtia. Felixin lähtö ei nyt aivan onnistunut mutta hän taisteli samassa ryhmässä sijoista 8-18. Neljännellä kierroksella ohitustilanteessa Nässin ajolinja painui hieman leveäksi ysi kaarteessa ja etupyörä osui märälle tuhoisin seurauksin. Yamahaan tuli sen verran vaurioita että kisan jatkaminen ei onnistunut.

Felixin ja RAM Racing Yamahan opintomatkat Navarraan ja Jereziin antoivat runsaasti kokemusta vaikka kuski ei ollut parhaassa terässä. Kaluston ja kuljettajan vauhdin puolesta pystytään taistelemaan sijoituksista kymmenen joukossa. Neljän kuskin kärki oli Jerezissä todella kova Oscar Gutierrez, Miguel Pons, Hector Garzo ja Borja Quero, joilta löytyy jo kokemusta MM-sarjastakin. Hienosti viidenneksi molemmissa lähdöissä ajoi, hyvän nousu johteisen kauden ajanut, viime vuoden Suomen mestari  Vertti Takala.

- Kisa viikonloppuun mahtui hienoja onnistumisia ja epäonnea. Sijoitus toiseksi Q1:ssä, riski kuivan kelin renkailla Q2:ssa ei onnistunut vaan sijoitus putosi 12. Ensimmäinen startti oli hyvää taistelua sijasta kymmenen kunnes arm pump vaiva pakotti hidastamaan ja sijoitus maalissa oli 16. Toisessa lähdössä oli vielä kovempaa taistelua sijoituksesta kymmenen joukkoon. Hyvä vääntö päättyi kaatumiseen kun ohitustilanteessa ajolinja ajautui leveäksi ja etupyörä osui märkään kohtaan kun edellä ollut kuski peitti näkyvyyden. Ajo tuntui hyvältä ja vauhti nousi. Pienen ajoasennon muutoksen jälkeen käsikin tuntui kestävän paremmin niin keskeytys todella harmittaa. Suuret kiitokset RAM Racingin Jani Rätölle ja Markku Visurille, jotka tekivät paljon töitä ja saivat Yamahan säädöt kohdalleen. Myös suuret kiitokset Aroafisiofimedin Aroa Olivaresille, joka huolehti käden hoidosta joka päivä, kertoi Nässi kilpailun jälkeen.