HelRC-logo.svg

Felix Nässin ESBK-sarjan Navarran osakilpailu

22.10.2020

Navarran viikonloppuun lähdettäessä tiedettiin sään olevan todella viileä ja sateenkin olevan mahdollinen useampanakin päivänä.

Torstaina harjoitukset alkoivatkin märällä ja siellä Nässi pyrki ajamaan kierroksia ja tutustumaan Michelinin sadekelin renkaisiin ja löytämään pyörään sadekelin säätöjä, sillä sateella ei tänä vuonna ollut vielä kierrostakaan takana. Iltapäivän harjoitukseen asfaltti kuivui ja perjantaina molemmat harjoitukset olivat myös kuivalla ja näin ollen päästiin jo kokeilemaan myös kuivankelin renkaiden toimivuutta kylmässä Pohjois-Espanjan säässä.

Lauantaina aamun aika-ajossa lämpötila ei ollut juurikaan noussut yli 5°C asteen, joten keli ei ollut aivan ihanteellinen huippu kierrosaikoihin. Heti aika-ajon alkuun Nässi sai onnistuneen perushyvän kierroksen, mutta parannettavaa jäi vielä. Aika-ajon lopussa olleet lukuisat keltaiset liput kaatumisten takia kuitenkin kuihduttivat viimeisten kierrosten puristuksen ja sijoitus aika-ajossa putosi lopulta sijalle 20. Lauantain 17 kierroksen kilpailun lähtö onnistui , mutta turhan varovaista ajoa ensimmäisellä kierroksella piti sijoituksen 20. sijoituksen tuntumassa. Kisan mittaan Felix onnistui ohittamaan muutaman kuskin vielä ajamalla, mutta ajoi käytännössä koko kilpailun yksinään yrittäen saada edellä ajavaa kaksikkoa kiinni siinä onnistumatta. Sijoitus lopulta maalissa 17. ja oman luokan 14. eli pisteitä tarttui mukaan muutama.

Sunnuntain warm up oli taas todella viileässä säässä, mutta ajo tuntui todella hyvältä Felixin sisään ajaessa edeltävänä iltana datasta opittuja ajotyylin muutoksia. Lähtö toiseen kilpailuun onnistui todella hyvin ja ensimmäisissä mutkissa tällä kertaa sijoitus nousi useammallakin pykälällä, mutta kolmannen mutkan ulostulossa eteen kaatui kuljettajia, joita ei kuski kyennyt väistämään ja näin ollen Felixin kisa päättyi usean pyörän joukkokolariin.

-Viikonlopussa ehdottomasti positiivisia asioita oli sadekelin vauhti ja käsivarren toimivuus kilpailun ja koko viikonlopun aikana. Tästä jatketaan Jereziin ensin CIV kilpailuviikonloppuun, joka on Espanjan alemman mestaruussarjan osakilpailu, missä päästään testaamaan muutamia asioita vielä ennen Jerezin ESBK sarjan päätös osakilpailua.

STC_9737.JPG

Helsinki Racing Club ry
c/o Päivi Miiluniemi
Metsolantie 8 b 22
01450 Vantaa

 

Etusivun otsikkokuvat:
Kuvaaja: Harjukuvat
#88 Joni ja Tero Manninen
#40 Lasse Kärki 
#18 Rasmus Nurmi
---
#27 Jasmin Sarjos,
Kuvaaja: Sami Vieltojärvi
#51, Anssi Koski,
Anssi Koski arkisto

Laskutusosoite:
Helsinki Racing Club ry 
c/o Tili-Tenhovalo Ky
Hommaksenkuja 4 C
02430 MASALA

laskut (ät) helrc.fi

KERHON TILINUMERO 

IBAN: FI64 5721 1520 2356 28 
BIC: OKOYFIHH

Y-tunnus 2856133-6