HelRC-logo.svg

Felix Nässi päätti SM-sarjan kilpailut Motoparkissa voittoihin

30.08.2019

Viimeinen STK600 SM-osakilpailu ajettiin Virtasalmen Motoparkissa ja Felix Nässi ajoi voitot molemmissa lähdöissä, tämä riitti SM-hopeaan. Aikaisemmat pistemenetykset ”öljyvana” kaatumisena Kemorassa ja kytkin ongelmat Alastarolla veivät tasaisessa sarjassa mahdollisuuteen mestaruuteen kuudesta osakilpailu voitosta huolimatta.

Uusi rengassääntö pakotti taas säästämään renkaita aika-ajossa, koska samoilla renkailla oli ajettava vielä ensimmäinen kilpailu. Eturivin kakkospaikka tuli ajalla 1:26,61, mikä oli hyvä lähtöpaikka kilpailuun.

Ensimmäinen kilpailulähtö oli jännittävä alusta loppuun asti. Kimi Patova lähti viivalta parhaiten ja veti heti alussa jo pienen kaulan muuhun joukkoon. Felix ajoi kuitenkin Patova pian kiinni ja sen jälkeen sijoituksia vaihdettiin useaan kertaan eikä kaksikko saanut eroa toisistaan. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin Patovan johtaessa ja Nässi aivan perässä, Felix teki ohituksen takasuoran päässä. Patova yritti ohitusta vielä paluusuoran jarrussa, mutta ei siinä aivan onnistunut. Maalissa eroa oli 0,061 sekuntia ja järjestys oli Felix, Kimi Patova ja Peetu Paavilainen, joka jäi voittajasta seitsemän sekuntia.

Sunnuntain warmup enteili tiukkaa kilpailua, viisi kärkikuljettajaa ajoivat alle sekunnin erolla nopeimpaan. Paavilainen ja Tanskanen saivat vauhtia Felixin imussa.  Lauantain kilpailun aikojen mukaan Felix lähti nyt paalulta. Kärkinelikkö Nässi, Patova, Paavilainen ja Paloranta ajoi nyt pitkään yhdessä. Kärjessä  ei menty täyttä vauhtia, mestaruuden kannalta Felixille olisi ollut edullista, jos kärkikaksikon väliin olisi tullut muita kuljettajia. Jarruttelusta huolimatta, kilpailun puolen välin jälkeen eroa kolmantena olevaan Paavilaiseen alkoi kuitenkin tulla. Kimi piti keulilla vauhtia ja Felix ohitti ja hiljensi, sijoituksia vaihdettiin useasti. Felix pääsi aina uudestaan helposti keulille.  Maalissa eroa Felixin hyväksi oli 0,245 sekuntia. Kolmas oli jälleen Peetu Paavilainen 3,8 sekuntia perässä ja neljäs Peter Paloranta.

-  Kausi oli hieman epäonninen mutta siitä huolimatta tulokseksi tuli hyvä, SM-hopea. Alastarossa vaivannut käsi on kuntoutunut hyvin ja nyt suunnataan katseet Espanjan kilpailuihin. Kaikki kiitokset RAM Racing Yamaha tiimille ja yhteistyö kumppaneille, Metallivalmiste A. Laaksonen TAKI, Candela Import Oy, Haagan Autokoulu, kommentoi Felix kilpailun jälkeen.